2008/2009
Mamy ju¿ pocz±tek grudnia, wiêc pora pomy¶leæ o menu
Z do¶wiadczenia po poprzednich Sylwestrach wiemy, ¿e potrzebne nam bêd±:
1) plastikowe talerzyki
2) plastikowe sztuæce
3) rêczniki papierowe
4)serwetki papierowe
5) balony
6)barszczyk Pana Knorra
o czym zapomnia³am? piszcie - bêdê dopisywaæ do listy
Czy robimy na to sk³adkê? Czy kazdy kupi po troche?
jak dzielimy siê robieniem sa³atek i innych inszo¶ci?
czy jak co roku bêdziemy robiæ udka? czy Pan Knorr zrobi nam barszczyk?
czy w tym roku tez przywozimy zawekowany s³ój z bigosem?
Uwaga! My¶lê, ¿e w menu mamy ju¿ do¶æ sa³atek. Piszcie co jeszcze innego?
Co robimy z balonami i inszymi plastikami?
Zaklepane:
1. Udka - Madziula
2. Sa³atka z grzybkiem i...... - Maarit (Bogu¶ napisz jak± drug±?)
3. Paszteciki +bigos+grzybki Przemka mamy - Martuha
4. Sa³atka z kurczakiem - Kasia
5. Bigos + sernik - Jola
6. Sa³atka z makaronem ry¿owym, jajka w majonezie - Ivi
7. Sa³atka jarzynowa clasic, ogóry, kie³baska - Rafa³ i Aga
8. Szasz³yki + "jakie¶" ciasto - Kasia i Robert
9... Piszcie co i kto bêdê dopisywaæ
Kurczaczek (pa³ki), barszczyk z krokietami s± zawsze mile widziane na takich imprezach.
Moim zdaniem sprawa jest prosta:
1. Ustalamy nieprzekraczalny termin zg³aszania postulatów co ma byæ do jedzenia, np.: do 10-12-2008
2. Ustalamy kolejny nieprzekraczalny termin - kto co zrobi (pierwszeñstwo zg³oszenia), np.: 15-12-2008
Pozdrawiam
Ja mogê zrobiæ udka pieczone, jak zwykle je¶li bêdzie mo¿liwo¶æ upieczenia na miejscu. Co do barszczu to moze kupiæ gotowy ze sk³adkowych pieniêdzy? Z dañ ciep³ych to moze faktycznie jakis bigos by siê przyda³ zrobiony wczesniej w domu, bo np krokiety to sprawa pracoch³onna i nikomu sie nie bedzie chcia³o robic tego na miejscu.
mko napisał:
Kurczaczek (pa³ki), barszczyk z krokietami s± zawsze mile widziane na takich imprezach.
Krokiety chyba odpadaj± - ja zdrobiê moje pyszne paszteciki do barszczu - myslê, ¿e te¿ bêdzie OK
je¶li chodzi o terminy - mi pasuje, dopisze to do g³ównego posta, ¿eby wszyscy wiedzieli
ja bym chciala zrobic salatke z kurczaczkiem - w salatkach dobrze jak jest wybor, tak wiec poki co trzecia salatka z kurczaczkiem zaklepana!! o ile Marta zatwierdzi ;>
nad inna pozycja musze jeszcze chwile pomyslec
ja mogê zrobiæ bigos i plus do tego jakie¶ ciasto upiekê np. sernik, a co do tych talerzyków, kubków itp to zrobiæ sk³adkê i niech jedna osoba bêdzie za to odpowiedzialna.
Jola
super pomys³y juz dopisujê do listy!
a co do bigosu to my¶lê, ¿e fajnie by by³o gdyby kilka osob przywioz³o zawekowane w s³oikach? Co my¶licie?
Ja mogê zabraæ ze sob± jeden s³ój. Kto jeszcze dopisze sie do bigosu?
myslê ze bigosu wystarczy ,skoro Jola zrobi du¿y garnek i Marta jeszcze du¿y s³ój. Mo¿e jeszcze ktos ma jakies inne propozycje prócz sa³atek?? moze jakies jaja w majonezie, tudzie¿ jakis pyszny smalec ze skwareczkami domowej roboty? i do tego ogórki kiszone.. ech rozmarzylam siê Ale myslê ze kto ma i moze, to niech zabierze po s³oiku jakichs przetworów typu ogóreczki ,grzybki itp. I jescze moze kazdy w ilo¶ciach "dla siebie" jakiejs wêdlinki ? roz³o¿y siê na stó³ i powinno wystarczyæ ,bo kupowanie prze jedn± osobê wêdlin jest raczej kosztowne.
Nigdy nie wpadamy z pustymi r±czkami wiec na pewno cos wymy¶limy je¶li macie jakie¶ ¿yczenia lub propozycje to my jeste¶my otwarci i chêtnie podejmiemy ka¿de wyzwanie kulinarne